Започна изградбата на спортската сала во ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“

Во ООУ „Кире Гаврилоски – Јане“ Прилеп, започна реализацијата на новата капитална инвестиција – мултифункционална, енергетски ефикасна училишна спортска сала. Оваа спортска сала е дел од проектот „Изградба и опремување на 145 училишни сали“, финансиран од Владата на Република Северна Македонија, а договорот за нејзината изградба го

прочитај повеќе

Меѓународниот ден на литература за деца

Секоја година од 1967 година, на 2 април се одбележува Меѓународниот ден на литература за деца. Во чест на Ханс Кристијан Андерсен, кој е роден на овој ден, сите училишта низ светот го одбележуваат овој ден, сѐ со цел развивање на љубовта кон книгата. Учениците од VII-4

прочитај повеќе